Organisatie

De basis van langdurig succesvol ondernemen is een organisatie in balans. Wij zeggen waar het op staat met de

1. missie & visie
2. organisatie-inrichting
3. uitvoering

Een onderneming is in balans als alle projecten en activiteiten worden uitgevoerd om de missie en visie te realiseren. En de doelen die gesteld worden in lijn zijn met de missie en visie.

Een organisatie zonder missie en visie…
…is als een schip zonder roer: zij ligt nooit op koers. Alles is goed geregeld, de sfeer is goed en er wordt veel werk verzet. Maar het gevaar van uit de tijd raken ligt altijd op de loer. En kan in een mum van tijd toeslaan.

Slechts ongeveer 5 procent van de ondernemingen heeft een missie & visie.

Een organisatie zonder deugdelijke inrichting…
… loopt een groot risico op personele, financiële en administratieve problemen. Voorbeelden zijn ontbrekende functieomschrijvingen ontbreken, niet tijdig geïnde of betaalde facturen en gebrekkige orderafhandeling.

In ongeveer 50 procent van de ondernemingen is de organisatie helemaal op orde.

Een organisatie die tekortschiet in de uitvoering…
… ziet klanten en de beste medewerkers snel vertrekken. De cultuur is onwerkbaar, samenwerking met collega’s slecht of de leidinggevenden dictatoriaal. Hierdoor worden doelen niet bereikt.

In bijna 100 procent van de bedrijven voldoet de uitvoering.

MKB 5 Managementadvies begint met analyse van de bestaande situatie en brengt zo nodig de inrichting snel op orde. Dit kan in de meeste gevallen met enkele vrij eenvoudig uit te voeren ingrepen. De belangrijkste stap:

Zorg voor een missie en visie
Dit voorkomt zinloze of zelfs averechtse doelen, projecten en activiteiten. En zorgt ervoor dat iedereen binnen de organisatie dezelfde kant op wil. MKB 5 Managementadvies ondersteunt hierbij.